• Cikkszám: TWM32
  • Hűségpont: 1230
  • Készlet: Rendelhető: kb. 3 hét
  • Űrtartalom: 2 l
  • Listaár: 45589 Ft

  • Kedvezményes ár: 41030 Ft

  • Ár hűségpontokban: 41030

  - VAGY -  

Tupperware Mikrós kukta

Ízletes ételek, gyors főzés. Készíthetünk pörkölteket, ragukat, de akár desszerteket is.Részei: 2 l-es hasznos űrtartalmú alj, bayonett záras tető, biztonsági záró fogantyú, nyomás szabályozó szelep, nyomásjelző szelep, szilikon tömítőgyűrű.

A Mikrós Kuktában való főzéshez minden esetben folyadékra van szükség. Lefedett állapotban az edényben nyomás keletkezik, így az eredeti ízek megmaradnak, a magasabb hőmérséklet lecsökkenti a főzési időt. A Mikrós Kuktában egyenletesen oszlik el a hő, főzés közben nem kell az ételt megkeverni.

Használata: A mellékelt tájékoztatót szükséges elolvasni használat előtt.

Az egyenletes és gyors főzés érdekében érdemes kisebb darabokra és egyenlő méretűre vágni a hozzávalókat. A bőrös/héjas alapanyagot szúrjuk ki, így a gőz könnyen kiszökik belőlük. Mindig a megfelelő folyadékot használjuk hozzá. (lsd. Útmutató) 10 percenként min. 150 ml folyadék hozzáadása szükséges főzés előtt. Pl. 30 perc főzés esetén 450 ml folyadék szükséges. 2 l folyadéknál többet nem szabad használni.

Azok az alapanyagok, melyek főzés során habot képeznek, csak max. félig szabad folyadékkal tölteni az edényt. (rizs, szárított zöldség stb.)

Fontos:

A Mikrós Kuktát nem lehet használni: sütésre, tojás főzésére, karamellizálásra, nem ajánlott tészták, gabona félék főzésére, mivel ezek a főzés során nagyon habzanak. Zsiradékot mindig csak főzés után adjunk az ételhez. Piros paprikát is csak a főzés után adjuk az ételhez, főzés közben folt képződhet az edény belső falán. A mikrohullámú sütő ajánlott beállítása. 900 W.

30 percnél tovább ne főzzük az ételt. Az étel elkészülte után hagyjuk az edényben a megadott ideig, mert az állás is még a főzési időt képezi. Ezalatt a nyomás kiegyenlítődik az edényben és könnyen ki lehet nyitni.

Nem szabad folyóvíz alá tenni az edényt, hogy a nyomást hamarabb kiegyenlítsük, ne érjünk a biztonsági szelephez, amíg a termék nyomás alatt van.

Tisztítása:

Mosogatógépben mosható, használat után mindig alaposan mossuk el. Makacs foltok esetén mosószeres vízbe áztassuk. Nem szabad durva mosószert, szivacsot használni.

Egyes ételek (pl. curry, paradicsom, paprika stb.) foltot hagyhatnak az edényen, ez a használatát nem befolyásolja, nem képezi garancia alapját. A szilikon gyűrűt mindig hideg vízzel tisztítsuk. Mosogatás előtt a nyomásszabályozó és jelző szelepet mindig vegyük ki az edényből.

Garancia

A termékek készítésénél kiemelt fontosságú volt, hogy tartós legyen.  A termékre ugyanaz a minőséggarancia vonatkozik, mint minden Tupperware termékre. Azaz, ha rendeltetésszerű használat mellett bármilyen gyártási vagy anyaghiba jelentkezik bevizsgálás után kicseréljük a terméket. Gondatlan használatból eredő károsodásra a Tupperware nem vállal garanciát.

Nem vonatkozik a garancia az alábbi esetekben: túlhevítés okozta elszíneződés, foltok az edény belső vagy külső felén, leesésből-ütésből származó sérülés, az edény éles tárgyal történő felsértése.

 

A szilikon tömítőgyűrű, a nyomásszabályozó szelep és a jelző meghibásodás esetén csak egyben, együtt cserélhető.

A Mikros Kukta CE tanúsítványt kapott, amely EN12778-s engedélynek felel meg.

Kapcsolódó termékek