• Cikkszám: TWSS174904
  • Hűségpont: 704
  • Készlet: Rendelhető: kb. 3 hét
  • Listaár: 32624 Ft

  • Kedvezményes ár: 29362 Ft

  • Ár hűségpontokban: 23490

  - VAGY -  
Címkék: bögre kancsó

Tupperware Thermokancsó 1 l + Egyszemélyes teaház szett

Thermokancsó

A Thermokancsónak automatikusan, cseppmentesen záródó teteje van, amely folyamatosan zárva tartja a Kacsót, vagyis tartja a hőmérsékletet, amikor használaton kívül van. Ez az automatikusan záródó tető még hosszabb hőmérséklet tartást tesz lehetővé.
A tető zárási rendszerének lényege hogy a tető automatikusan nyílik, amikor megdöntjük a kancsót és töltünk vele. Ha visszaállítjuk függőleges helyzetbe, akkor a tető lezár, de ez nem jelent cseppmentes lezáródást. Lehetőség van a tető teljes, cseppmentes lezárására is.
Amennyiben teljesen lezárjuk a tetőt, akkor a beletöltött forró kávé hőmérséklete 65°C felett marad akár 12 óráig.
Az elegáns fogantyú biztos fogást biztosít töltés közben.
A Thermokancsó könnyen tisztán tartható anyagból készült és minimális folt marad a felületén.
A Thermokancsó stabilan áll az asztalon, konyhai felületen, kiszélesedett aljának köszönhetően.
Könnyen működő, automatikusan nyíló/záródó tető
Ergonomikus fogantyú
Egyszerre megfelelő mennyiség folyadék áramlik a széles csőrön keresztül
Könnyű tisztán tartani, kevesebb szag marad a belsejében
Három jel mutatja a tető három állását, vagyis az öntést, feltöltést és a zárt állapotot, amely segítség a mindennapi használat során. A tetőn tekerőgomb található, amellyel ki tudjuk emelni a tetőt.

Használat

A tetőn három jelzés található, amely a tető állapotát jelzi:
Miután feltöltöttük a kancsót, úgy tudjuk ráhelyezni a tetőt, ha a fogantyújánál lévő jelzéshez fordítjuk a tető középső jelzését.
Öntés - a kancsó fogantyújánál lévő jelzéséhez fordítsuk a tetőn található „gőzölgő csésze” jelzést, és döntsük meg a kancsót, a tető automatikusan kinyílik.
A tető automatikusan bezárul amint a kancsó ismét álló helyzetbe kerül.
Cseppmentes záráshoz fordítsuk a tetőt a harmadik állásba
Használat előtt érdemes forró italok esetén kevés meleg vízzel (nem forró!) előmelegíteni, hideg italok esetén hideg vízzel előhűteni a kancsót. Ezzel csökkentjük az üvegbetét elrepedésének esélyét.
Ne töltsük túl a kancsót, hagyjunk kb. 2 cm távolságot a tetejétől így marad elég hely a tetőnek is. Ha teljesen teletöltjük, akkor első öntéskor helyezzük közel a Thermokancsót a pohárhoz és óvatosan kezdjük el kiönteni a pohárba.
Amennyiben több mint 8 óráig tárolunk benne meleg folyadékot, a hőmérséklet csökkenésének köszönhetően vákuum keletkezhet, így előfordulhat, hogy a tető nem nyílik ki automatikusan. Ebben az esetben nyissuk ki a tetőt és nyomjuk a tetőn lévő gombot az egyik irányba, így a vákuum megszűnik.

Tippek

Friss kávé – Készítsünk friss kávét és töltsük az előmelegített Thermokancsóba. A kávét melegen tartja és ízét is megőrzi.
Friss tea – a Thermokancsó melegen tartja a teát, de akár forró vizet is tárolhatunk benne és így közvetlenül fogyasztás előtt tudjuk a teafűre önteni.
Forró víz – töltsük meg a Kancsót forró vízzel, majd készítsünk forró italokat, akár levesporból leveseket.
Jeges gyümölcslé – Hűtsük le a Kancsót tört jéggel, majd töltsük meg lehűtött gyümölcslével. Ne tegyünk jégkockát a Kancsóba mert repedést okozhat az üveg betéten.
Tárolás során a tető legyen mindig öntési állapotba állítva!

Tisztítás

Első használat előtt mossuk és törölgessük el.
Minden használat után mossuk el.
Belsejét meleg vízzel mossuk el, tárolás előtt mindig szárítsuk meg/törölgessük el!
Külsejét nedves törlőkendővel töröljük át.
Mosogatás során ne merítsük el vízben, ezáltal megelőzhetjük, hogy az üveg betét és a külső burkolat közé víz menjen.
Ne használjunk súrolószert vagy durva szivacsot a tisztításakor.
Minden használat után vegyük ki a tetőn található tömítő gyűrűt és tisztítsuk el, így nem maradnak szagok a kancsóban és egymás után különféle italokat is szervírozhatunk a belőle.
A tömítő gyűrű tisztítása kézi mosással ajánlott, de akár a mosogatógép felső fiókrészébe is mosható.
Mosogatás után mindig helyezzük vissza a tetőre a tömítő gyűrűt!
Gyakori használat esetén, érdemes időszakonként a belsejébe mosószeres meleg vizet tenni, majd alapos öblítés után ismét használható a Kancsó.

Biztonságos használat

Az üvegbetét törékeny, használat során fokozottan ügyeljünk rá! Ne használjunk fém evőeszközöket a benne lévő folyadék keveréséhez, ne tegyünk bele jégkockát és ne tároljunk benne szénsavas italokat!

Biztonsági okokból nem szabad közvetlenül a kancsóból inni!

Ne használjuk a tejtermékek vagy bébi ételek melegen tartására, mert a hőmérséklet csökkenéssel fenn áll a baktériumok elszaporodásának veszélye.

Gyerekektől tartsuk távol! Használat előtt mindig ajánlott előmelegíteni/előhűteni.

Egyszemélyes teaház (2 db)

Ez egy füles bögre, aminek kis tányér alakú fedele van és egy kivehető szűrő betét.

Mint általában a Tupper termékek, nagyon jól bírja a forró vizet. A szűrőbetétet beletesszük a bögrébe, ebbe a szálas teát (mert az-az igazi) vagy az olyan gyógyteákat, amit forrázni kell.

Leforrázzuk a felforrt vízzel és rátesszük a tányérkát fordítva. Így a gőz tud a bögrében kicsit cirkulálni. Annyi ideig tegyük ezt, amit előírnak a különböző gyógyteákhoz, vagy amilyen erősre szeretnénk a teánkat. A kis tányér levételénél vigyázzunk, mert vákuum keletkezik. Le ne forrázzuk a kezünket. Amikor kiemeljük a szűrőbetétet, rá tudjuk tenni a tányérkára.
Ha olyan gyógyteát készítünk, amit áztatni kell (pld. csipkebogyó) akkor felöntjük a hidegvízzel, rátesszük a tányérkát most rendesen és addig hagyjuk ázni, amíg kell.
Végül egy különleges recept:
Igazi keleti mentateát is tudunk vele készíteni.
Szálas fekete teát tegyünk a bögrébe egy bő teáskanállal. Forrázzuk le egy deciliter vízzel és fedjük le kb. öt percre. Ezután tegyük bele a mentaleveleket és öntsük fel teljesen lobogó vízzel. Pár percre ismét fedjük le. Végül vegyük ki a szűrőbetétet. Így egy olyan koncentrátumot kapunk, ami kb 1-1,5 liter tea készítéséhez elegendő. Nincs más teendőnk, mint a csészékbe szétosztani a koncentrátumot, ismét mindenkinek a csészéjébe tenni mentát és felönteni lobogó vízzel. Mindenki magának tehet bele mézet, esetleg még citromfüvet is és citrom vagy narancs szeletet. Azt tudni kell, hogy a teakészítéshez kizárólag lobogó vizet használunk (és még az is jó, ha az a víz tisztított).

Tisztítás:

Első alkalommal mosogassa el az új terméket meleg, mosószeres vízzel, és öblítse el alaposan, vagy tegye mosogatógépbe. Ha az étel rászáradt az edény falára áztassa be meleg mosószeres vízbe. Dörzsiszivacsot és súrolószert ne alkalmazzon, mert ezek megsérthetik az edény felületét. A fűszeres vagy színes ételek (pl pirospaprika, curry) elszíneződést okozhatnak, amely azonban nem befolyásolja a termék használatát és nem vonatkozik rá a Tupperware garancia.

Garancia:

A Tupperware termékeket nagy gonddal és precizitással állítják elő, a legjobb minőségű, maximálisan konyhai használatra alkalmas anyagokból. A termékre ugyanaz a minőséggarancia vonatkozik, mint minden Tupperware termékre. Azaz, ha rendeltetés szerű használat mellett bármilyen gyártási vagy anyaghiba jelentkezik bevizsgálás után kicseréljük a terméket.